Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Whisky Proeverijen bij "The Whisky Friend"

Whiskyproeverijen georganiseerd door "The Whisky Friend" zorgen ervoor dat U, beginner of connaisseur, een fantastische avond beleeft waarbij U meer bewust leert genieten van whisky door het beoordelen en benoemen van aroma's en smaken en na afloop meer kennis en affiniteit heeft met whisky na de zoen van Uisge beatha (levenswater).
Door onze grote flexibiliteit kunnen wij proeverijen met verschillende thema's aanbieden, de mogelijkheden zijn legio.

Tijdens de proeverij vertellen wij u aan de hand van een visuele presentatie alles over de geschiedenis, het proces, de afkomst, de verschillen en natuurlijk alles over de inhoud van Uw glas. De proeverijen worden gehouden in samenwerking met en op locatie van Hotel  "de Limbourg" te Sittard.

Er staan momenteel geen proeverijen gepland!

Basis proeverij: De te proeven whisky's zitten in een prijsklasse tot €60,- en worden vergezeld van een toepasselijke culinaire versnaperingen die behalve het verwennen van de inwendige mens ook als functie hebben dat uw smaakpapillen in de neutrale stand worden gezet, zodat u elke dram zonder invloed van de voorafgaande dram goed kunt proeven. Natuurlijk zorgen wij ook voor voldoende water en brood.
De kosten zijn €25,- per persoon., met een minimum aantal van 10 personen.
Luxe proeverij: De waarde van de whisky bepaald de prijsverhoging ten opzichte van de basisproeverij.

De speciale "Friends" proeverij: Deze vindt plaats in onze whiskywinkel met maximaal 12 mensen. Deze proeverijen zijn uniek in opzet waarbij, als eerste in Nederland, gebruik wordt gemaakt van een geurkist om aroma's beter te kunnen onderscheiden. Een geurkist bestaat uit geursamples van de meest voorkomende whiskyaroma's. De whisky is op deze avond zeer exclusief!
Deze proeverijen worden ruimschoots van te voren bekendgemaakt via onze winkel en via deze site.

Eigen proeverij: Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een proeverij te organiseren; U zorgt voor de locatie, wij voor de whisky, de expertise en de visuele ondersteuning.
U zorgt voor water en brood, en eventueel een hapje voor tussendoor. Gezamenlijk staan wij dan garant voor een gedenkwaardige avond. Gewoon gezellig met vrienden, collega�s of uw eigen proefclub.
Een proeverij is ook een kwalitatief hoogstaande traktatie voor bedrijven die hun speciale klanten eens in de watten willen leggen. Na afloop van een proeverij kunnen wij namens uw bedrijf de klanten eventueel een fles whisky aanbieden (prijs in overleg en zelfs whisky met Uw eigen label behoort tot de mogelijkheden). Dit kan vanaf 10 personen tot maximaal 30 personen. Bij grotere groepen worden de gasten verdeeld en wordt een extra Whiskyambassadeur ingezet om elke gast de aandacht te geven die hij/zij verdient. Bij kleinere groepen wordt het minimum tarief voor 10 personen in rekening gebracht.

De whisky tafel: Als het overbrengen van kennis over whisky niet het belangrijkste doel is en het vooral gaat om het proeven van een goed glas in een ongedwongen sfeer dan is de whiskytafel een goede optie. Hierbij worden een aantal (meestal > 20) whisky's op een tafel uitgestald, en kunnen de aanwezigen een glas laten inschenken en naar behoefte vragen stellen. Dit is zeer geschikt als aanvulling op een receptie of feest, maar is ook een aangenaam intermezzo tot het diner na een lange dag training of vergadering. Wilt u een reservering maken of heeft u een vraag dan kunt u ons bellen of mailen.

Enkele belangrijke punten:

  • Whisky heeft een alcoholpercentage van minimaal 40% ABV, dus geniet van whisky op een verantwoorde manier.
  • De minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar.
  • Er worden 6 whisky's geproefd, tenzij anders aangegeven.
  • De whiskyambassadeur is gekleed in "full Highland dress", mits anders afgesproken.
  • Tijdsduur proeverij is ongeveer 2,5 uur.
  • Organisator is zelf verantwoordelijk voor eventuele vergunningen.
  • De kosten dienen voor aanvang van de proeverij betaald te worden. Dit kan op de dag zelf contant of via de betaalautomaat of het kan van te voren worden overgemaakt op ons bankrekeningnummer: 1467.70.293 ten name van"The Whisky Friend"
  • Indien gewenst kunnen wij U een factuur doen toekomen.
  • Een reservering kan tot 3 dagen van te voren door U geannuleerd worden, hierna zullen de eventuele gemaakte kosten bij u in rekening worden gebracht.
  • Tijdens een proeverij kan niet gerookt worden, maar er kan een pauze ingelast worden.