Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Assortiment

Bij de speciaalslijterij The Whisky Friend kunt u terecht voor alles op het gebied van kwalitatief hoogstaande, gedistilleerde producten zoals:

 • Whisky blends
  Vanzelfsprekend hebben wij bekende merken zoals Johnnie Walker, Dimple en Chivas Regal in ons assortiment, maar ook zeldzamere blends zoals VAT69, White Horse en Talisman. Zelfs voor onbekende blends zoals Adelphi, Glen Calder en onze eigen huis blend "Zittesje whisky" kunt u bij ons terecht.
 • Grain whisky
  Deze whisky's vormen doorgaans het hoofdbestanddeel van blends, maar zijn bij ons ook als aparte bottelingen verkrijgbaar zoals Cameron Brig, Girvan en North British, zowel van 10 jaar alsook tot en met een 47 jarige. De single grains van Clan Denny zijn fenomenaal te noemen.
 • Single malt whisky's van distilleerderijen
  Zowel standaard bottelingen (Glenkinchie, Glenmorangie, Springbank, Lagavulin, Tomintoul, Talisker) evenals exclusievere premium bottelingen (Glen Flagler 30 years, Springbank 21 years, Talisker 30 years, Mortlach 50 years).
 • Single malt whisky's van onafhankelijke bottelarijen
  Wij verkopen whisky's van befaamde onafhankelijke bottelarijen waaronder Adelphi, Berry Brothers & Rudd, Cadenhead, Blackadder, Clydesdale, Gordon & MacPhail, Duncan Taylor, Exclusive cask van David Stirk, Old Malt Cask Ultimate, First Cask , Càrn Mòr, Coopers Choise, Hart Brothers en Provenance.
 • Overig gedistilleerde dranken
  Cognac (Château de Breuil, Hine), Rum (Berry Brothers & Rudd, Pampero, Zacapa), Genever van Zuidam, Port van Quinta do Infantado, sherry van Fernando de Castilla en diverse Whisky likeuren (Columba Cream, Bruadar en S's fruitlikeuren).
 • Niet vloeibare Schotse artikelen & accessoires
  Glazen, boeken, cadeaubonnen, zakflacon's en miniatuur still's.

Mocht de specifieke whisky waar u naar op zoek bent onverhoopt niet in mijn assortiment zitten, dan bestaat natuurlijk de mogelijkheid om deze (mits leverbaar) te bestellen.

 

Adelphi logoDe eigenaren Kieth Falconer, Donald Houston, Alex Bruce (nazaat van Braveheart) en Charles MacLean hebben sinds 2004 de Adelphi Distillery overgenomen en staan garant voor het bottelen van absolute topwhisky's. Kenmerkend voor de Adelphi bottelingen is een bijdrage van de vaten aan het rijpingsproces van de whisky. Het gaat hier altijd om single cask single malt whisky's die bij het bottelen niet worden gekleurd, verdund of gefilterd.

 

BBR logoHet bedrijf van Douglas McIvor levert al vele honderden jaren de wijnen en gedistilleerd aan de koningshuizen, de politici en de jetset van London. De Berry's Own Selection bottelingen kenmerken zich door het balans tussen het karakter van de distilleerderij en het karakter van het vat. Tussen de BOS bottelingen zitten dan ook juweeltjes van goede smaak, blans en nuances. Doorgaans worden de BOS whisky's op 46% sterkte gebotteld en de meer uitgesproken exemplaren op cask strength.

 

JMA logoJames MacArthur selecteert al vele jaren de meest eerlijke whisky's die hij kan vinden en bottelt deze op de meest eerlijke manier, cask strength, single cask, zonder kleuring, filtratie of wat dan ook. Hij is niet bang om de grote namen links te laten liggen en de onbekendere whisky's te bottelen als deze beter smaken. Ook gezien de zeer schappelijke prijzen verdienen deze whisky's meer aandacht.

 

First Cask logoFirst Cask is het label van Whisky Import Nederland. Marcel Bol en Jan Kok zijn altijd op zoek naar de mooiste combinaties van zowel het karakter van de distilleerderij als de invloeden van de vaten. De ene keer is dit een mooie oude whisky die lang heeft gerijpt op het vat, de andere keer een jonge whisky die nog vol leven en karakter is.

 

Alchemist logoMet zijn Alchemist serie verwijst Gordon Wright naar de Middeleeuwse alchemisten die in hun pogingen om lood in goud te veranderen terloops ook bruikbare bijproducten als alcohol ontdekten. Deze uitstekende single cask whisky bottelingen bevatten onder andere Highland Park en Macallan maar ook een mooie Calvados van Christian Drouin en een Armagnac botteling van Chateau de Castex. Alle bottelingen die Gordon afvult zijn 14 of 15 jaar oud en worden gebotteld op 46%.

 

Clydesdale logoRobin Tucek bekend van onder andere Blackadder en Raw Cask (uiteraard ook in het assortiment van The Whisky Friend) heeft een mooie serie met zeer smaakvolle whisky's. Zijn bottelingen staan garant voor puurheid en 'no-nonsense'. Zo komt u ook zeldzame en zeldzaam goede bottelingen van bijvoorbeeld Dailuaine en Glen Albyn tegen.

 

DL logoDe markante broers Fred en Stewart Laing bottelen onder andere de 'Old Malt Cask' lijn, waarin wat oudere single cask whisky op 'Golden Strength' 50% sterkte wordt gebotteld. Daarnaast is er ook de 'Provenance' reeks die uit ten hoogste drie vaten is gebotteld (small batch single malts) op 46% sterkte. De 'Premium Barrel' collectie bestaat uit heerlijke jongere whisky die in mooie stenen kruikjes gebotteld is.

 

Ultimate logoHan en Maurice van Wees hebben een overeenkomst met Andrew Symington (manager van Edradour Distillery en uitgever van Signatory, die ook verkrijgbaar is bij The Whisky Friend) voor het bottelen van prachtige whisky's in 'The Ultimate Single Malt Scotch Whisky Selection' die aan de smaak en kwaliteit van Han en Maurice moeten voldoen. Prettige bijkomstigheid is dat deze uitermate gunstig geprijsd zijn. Door hun goede contacten met de familie Grant hebben zij zelfs een Glenfarclas uit 1966 mogen bottelen (slechts 176 flessen, u voelt hem al).

 

Scott's logoRobert Scott heeft een aantal favoriete single malt whisky's uit drie regios van Schotland (The Highlands, The Lowlands and Islay) gebotteld op de optimale leeftijd van het betreffende vat.